verkenners scouts scouting radboudgroepVerkenners zijn jongens tussen de 11 en 15 jaar. Iedere zaterdagmiddag doen zij dingen die je thuis niet zo snel zult doen. Heb jij bijvoorbeeld weleens op een vlot van lege melkpakken gezeten, aan een zelfgebouwde kabelbaan gehangen, of je eigen kip gebraden boven een kampvuur? Het zijn maar voorbeelden; we kunnen nog wel even doorgaan.

Natuurlijk besteden we nog wel tijd aan knopen en andere scoutingtechnieken, maar Verkenners zijn ook veel bezig met gave spellen, met hakken & zagen in het bos, legaal vuur stoken in je eigengemaakte oven, verschillende tochttechnieken, kaart & kompas en af en toe een georganiseerd partijtje stoeien. Samenwerken, actief bezig en buiten zijn, nieuwe dingen ontdekken, afwisseling en jezelf ontplooien en met elkaar veel plezier en lol hebben, zijn de belangrijkste elementen in onze programma's.

Opkomst

Zaterdagmiddag van 14.00 - 17.00 uur op de Blokhut. Een enkele keer willen we nog wel eens van de standaard opkomst afwijken. Dan hebben we bijvoorbeeld een vrijdagavondspel of gaan we zaterdagochtend op een excursie. De planning vind je in de agenda op deze website.

Omdat we altijd leuke, spontane activiteiten willen blijven aanbieden, kunnen er in de loop van het seizoen wijzigingen plaats vinden. Houd hiervoor de e-mails van de verkennerleiding in de gaten.

Uniform

Ja, het is Scouting, dus een uniform hoort erbij. Maar meestal hebben we het alleen aan bij de officiële opening en sluiting van een opkomst. Het uniform van de Verkenners bestaat uit:    

  • Beige Scoutingbloes    
  • Radbouddas met (zelfgeknoopte) dasring    
  • blauwe (spijker)broek    
  • zwarte baret

De blouse en de baret zijn te krijgen bij de Scoutshop.

Weekend en zomerkamp

De Verkenners hebben gemiddeld drie weekenden per jaar. De jongens overnachten dan in een tent op het scoutingterrein bij de Blokhut. Naast de slaaptenten worden ook keukententen opgezet. Hierin wordt door de Verkenners zelf gekookt. 's Avonds hebben we meestal ook nog een gaaf avondspel of een leuke dropping. De eerste week van de zomervakantie gaan we een week op kamp. We zoeken altijd een kampterrein in een bos. Geen elektriciteit, geen warm water, geen verwarming. Nou ja, eigenlijk hebben we gewoon niets. Alleen een bos en dat is soms een beetje primitief. We slapen uiteraard in tenten, wordt er soms gekookt op houtvuur en het douchen gebeurt met een steelpannetje en een ton koud water. Is het zomerkamp dan nog wel leuk?? JA!!!! Het is misschien lastig voor te stellen maar een week lang in een bos gave en leuke dingen doen, de saamhorigheid en tegelijkertijd een klein beetje "overleven" is ieder jaar weer hét hoogtepunt van het seizoen.

Lid worden

Wij willen iedereen wel verzoeken zich via de website op te geven voor de verkenners. Dan hebben we alles mooi zwart op wit staan en kunnen er geen misverstanden ontstaan.

Contributie 2024-2025

De contributie voor de verkenners voor seizoen 2024 / 2025 bedraagt € 150,00. Het kampgeld voor de verkenners voor zomerkamp 2025 is nog niet vastgesteld.