Zoveel Scoutinggroepen, zoveel verschillende kampkeukens. Bij de gidsen en verkenners maak je op zomerkamp (en regelmatig op Scoutingweekend) je eigen kampkeuken. De kampkeuken is een plek om te koken, te eten, te chillen of te balen als het regent (maar dan zit je wel droog te balen). En bij onze gidsen en verkenners zitten er al verschillen in.

Een kampkeuken is bij de ene groep een stuk zeil dat over een stuk touw wordt gehangen, bij de andere groep een soort puntvormige constructie waar je je in moet wurmen en bij ons heeft iedere ronde of patrouille een eigen keukentent mee. De keukentent gaat in de ronde- of patrouillekist mee op kamp en diezelfde kist wordt op palen gezet en vormt dan de keukenkast.

Kampkeuken gidsen St Radboudgroep Scouting Santpoort

Naast een keukenkast wordt er onder de keukentent een tafeltje voor het gasstel gemaakt en en tafel waar de hele ronde of patrouille aan kan eten of chillen. Natuurlijk met zelfgemaakte bankjes.

Het spreekt natuurlijk voor zich dat het handig is als je hiervoor goed kunt pionieren (dingen bouwen met hout en touw): je wilt niet opeens halverwege de week op de grond zitten.

Koken op zomerkamp in de kampkeuken Radboudgroep Santpoort