sherpa's explorers scouting radboudgroepDe meiden van 15 tot en met 18 jaar organiseren hun eigen activiteiten en maken hun eigen programma in hun eigen "hok" net naast de Blokhut. Daar is geen leiding meer bij, maar nog wel begeleiding, de chefs. De sherpa's gaan niet meer op kamp, maar op expeditie en dat is meestal naar het buitenland.

De Sherpa's hebben geen vaste programma zoals de jongere Speltakken dat hebben. Er is geen stafteam dat voor de Sherpa's een programma verzint. De Sherpa's verzinnen en ondernemen hun dingen zelf. Uiteraard met enige begeleiding (die noemen we Chefs). Een belangrijk onderdeel van het seizoen is de expeditie. Hier zijn de Sherpa's regelmatig druk mee om het elk jaar voor elkaar te krijgen met elkaar twee weken af te reizen naar een gave bestemming, zowel financieel als programma-technisch. Soms worden we ook nog wel eens gevraagd door andere Speltakken, bijv. de Kabouters of de Gidsen, voor ondersteuning bij hun programma's.Maar bovenal is het de bedoeling dat de meiden een hele gave tijd hebben bij de Sherpa's.

Opkomst

In ons eigen Sherpahok naast de Blokhut op vrijdagavond om 20.00. Er is geen vaste tijd waarop we afsluiten.

Uniform

Nee! Ja! Nou, mwah. Er is wel een uniform maar geen officiële Scoutingblouse zoals bij de andere speltakken. Bij onze opkomsten hebben we allemaal eenzelfde blouse of sweater aan met daarop SA-521 (Sherpa Afdeling 521) gedrukt en natuurlijk de Groepsdas van de Radboud.

Weekend en expeditie

Door het jaar heen plannen we enkele weekenden. Het programma en hoe en waar we slapen bedenken we met elkaar. De Sherpa's houden geen zomerkamp maar gaan met hun expeditie meestal naar het buitenland. Expedities zijn wel behoorlijk actief en worden democratisch gekozen, als het natuurlijk financieel en programmatechnisch maar haalbaar is. In feite komt het er op neer dat alles kan maar je moet het wel zelf regelen. De financiën voor de expeditie proberen de meiden zoveel mogelijk zelf bij elkaar te sprokkelen door verschillende acties. Zo worden in de weken voor Pasen, Amaryllisbollen verkocht aan de deur, en worden er in de weken voor kerstmis kerstbomen verkocht, die eigenhandig zijn uitgegraven of gezaagd. Hoe meer geld ze gedurende het seizoen ophalen, des te minder moet er bijgelegd worden vlak voor expeditie.

Contributie 2024-2025

Contributie per jaar:     € 150,-
Expeditie maximaal: nog niet vastgesteld