rowans explorers scouting radboudgroep santpoortDe Rowans zijn jongens in de leeftijd van 15 tot en met 18 jaar. Bij de Rowans draait het om eigen verantwoordelijkheid en het zelf doen.

Er is geen leiding meer, wel zijn er een tweetal begeleiders (De Chefs). Zij gaan elk jaar op expeditie: meestal een meerdaagse trektocht door een bergachtig gebied in het buitenland.

De opkomsten van de Rowans zijn niet met een van te voren verzonnen programma. De Rowans maken namelijk hun eigen programma. Elke opkomst zie er dan ook anders uit. Naast gebruikelijke scouting activiteiten doen de Rowans veel aan outdoor activiteiten. Daarnaast staat elke jaar de expeditie in de zomervakantie centraal. Door het jaar heen doen de Rowans acties om gezamenlijk de expeditie te kunnen bekostigen. Dit zijn acties zoals een darttoernooi, de jaarlijkse kerstactie waarbij wij langs de deuren gaan om onze zelf gemaakte kerststukjes te verkopen en nog veel meer. Tijdens expeditie gaan de Rowans met elkaar ongeveer twee weken naar een uitdagende bestemming in het buitenland om een trektocht te maken in de bergen, te hiken en andere buitensport activiteiten te doen. Elk jaar is dit voor de Rowans een hoogtepunt, grote uitdaging, avontuur en belevenis.

rowans scouting Radboud Santpoort

Opkomsten

De officiële Rowan opkomst is op vrijdagavond van half 8 tot 10 uur. Daarna blijven de Rowans vaak nog gezellig nahangen op De Basis. De Basis is de eigen accommodatie, naast de Blokhut, waar De Rowans de beschikking over hebben.

Uniform

De Rowans hebben een rode uniform bloes die wordt gedragen op officiële gelegenheden, dit samen met een blauwe spijkerbroek en de Radbouddas. Tijdens de opkomsten dragen Rowans meestal vrije tijdskleding en een groene hoody trui.

Weekenden en expeditie

De Rowans houden enkele keren per jaar een weekend. Meestal gaan ze dan ergens hiken in Nederland. Bij de Rowans wordt het hele jaar uitgekeken naar de Expeditie. Voor expeditie wordt er door de Rowans zelf een land en plaats uitgekozen om een trektocht of andere gave buitensportactiviteit te doen. Ze organiseren, onder begeleiding, de expeditie zelf. Zoals als de reis, route, EHBO tot en met voedsel en verzekeringen. De Rowans werken hier het hele jaar naar toe met acties om het te bekostigen en voorbereidingen. De expeditie is elk jaar weer een avontuur.

Contributie 2024-2025

Contributie per jaar: € 150,- De maximale ouderbijdrage voor expeditie 2025 is nog niet vastgesteld.