Niels Stolp van het bestuur en vertrouwenspersoon Vera van Hamburg zijn op 26 april tot lid in de Orde van Oranje Nassau benoemd. Vera kreeg haar lintje voor haar werk voor de Naaldkerk en de EHBO. Niels is voorgedragen door de gidsenleiding. De aanvraag voor Niels werd ondersteund door de Oranjevereniging en de Naaldkerk. Wij willen ze hier van harte mee feliciteren. Hieronder wat de gemeente Velsen erover te melden heeft.

 Ter gelegenheid van de viering van de verjaardag van Zijne Majesteit Koning Willem Alexander reikte burgemeester Frank Dales op vrijdag 26 april 2024 een Koninklijke Onderscheiding uit aan de heer Q.P. Stolp.  

De heer Q.P. Stolp zet zich al vanaf 1990 in als vrijwilliger voor Scouting St. Radboud in Santpoort-Noord. Hier is hij begonnen als leiding bij de speltak welpen (7-11 jaar). Vanaf 2006 is hij doorgegroeid naar het bestuur. Hij heeft verschillende functies gehad zoals groepsbegeleider, praktijkbegeleider, verhuurder en verzorgde de communicatie.

In 2011 is de heer Stolp begonnen als vrijwilliger bij de Oranje Vereniging Santpoort-Noord. Hij onderhoudt hier de website en zorgt dat deze goed blijft werken. Ook is hij verantwoordelijk voor een goed werkend online communicatiesysteem voor de vereniging.

Daarnaast is de heer Stolp sinds 2018 ook vrijwilliger bij de Parochie van Onze Lieve Vrouw van Altijddurende Bijstand Santpoort en Velserbroek. Hij heeft zich ingezet voor de opbouw van een website en onderhoudt deze website tot op heden nog steeds.


Ter gelegenheid van de viering van de verjaardag van Zijne Majesteit Koning Willem Alexander reikte burgemeester Frank Dales op vrijdag 26 april 2024 een Koninklijke Onderscheiding uit aan mevrouw V.M.M. van Hamburg - van der Voort. 

Mevrouw V.M.M. van Hamburg-van der Voort zet zich al vanaf 1984 in als vrijwilliger bij de Parochie Onze Lieve Vrouw van Altijddurende Bijstand in de Naaldkerk in Santpoort-Noord. Hier helpt zij met de opvang van kinderen tijdens de diensten, heeft contact met parochianen en verzorgt de bloemen bij uitvaarten. Dit doet mevrouw nog steeds tot op heden. Ook heeft zij tussen 1987 tot 2022 de voorbereidingen voor de kerststal en de uitvoering hiervan gedaan op Eerste Kerstdag.

Daarnaast is mevrouw van Hamburg-van der Voort actief als EHBO’er bij EHBO Santpoort. Dit doet zij vanaf 1987 tot heden. Zij verleent EHBO-ondersteuning bij evenementen en sportwedstrijden.
Van 2000 tot 2015 heeft mevrouw van Hamburg-van der Voort ook fietsles gegeven aan allochtone vrouwen in de Sporthal Zeewijk in IJmuiden.

De dag werd nog specialer doordat twee kinderen van onze groep onderscheiden werden met een jeugdlintje.

Gefeliciteerd allemaal.