Als je als Scoutinggroep over een eigen stukje bos beschikt, is dat natuurlijk pure luxe. Ook bos moet echter wel onderhouden worden. Dat vond HenriĆ«tte Abbing ook en zij nam het initiatief het bosteam van de Radboud nieuw leven in te blazen.

Met overtuigingskracht en doorzettingsvermogen heeft zij een grote groep vrijwilligers om zich heen verzameld en als er een activiteit in het bos gepland staat gaat er een berichtje uit om te kijken wie er die dag beschikbaar zijn. Op die manier is het altijd wel mogelijk een voldoende mankracht bij elkaar te krijgen.

Bosteam Radboudbos Scouting Radboudgroep Santpoort

Groenadvies Amsterdam helpt ons bosteam gratis met een meerjarenplan voor het bos en begeleiding bij de uitvoering, zodat het Radboudbos ook voor toekomstige generaties een geweldig scoutingbos blijft.

Met een subsidie uit het  "Betrekken bij groen" programma van Landschap Noord-Holland schoot het ineens superhard op. Op vijf plekken in het bos zijn eiken gerooid om plaats te maken voor diversere beplanting, zo zijn er onder andere berken, lindes en een zwarte den geplant.

Vind je het leuk om mee te helpen om ons bos te onderhouden? Het bosteam heeft ongeveer 6 werkdagen (zaterdagochtenden) per jaar en kan nog wel wat hulp gebruiken. Je kunt rechtstreeks contact opnemen met Henriƫtte of even een mailtje sturen naar bestuur@scouting-radboud.nl. Dan brengen zij je in contact.