Als je als Scoutinggroep over een eigen stukje bos beschikt, is dat natuurlijk pure luxe. Ook bos moet echter wel onderhouden worden. Dat vond HenriĆ«tte Abbing ook en zij nam het initiatief het bosteam van de Radboud nieuw leven in te blazen.

Met overtuigingskracht en doorzettingsvermogen heeft zij een grote groep vrijwilligers om zich heen verzameld en als er een activiteit in het bos gepland staat gaat er een berichtje uit om te kijken wie er die dag beschikbaar zijn. Op die manier is het altijd wel mogelijk een voldoende mankracht bij elkaar te krijgen.

Bosteam Radboudbos Scouting Radboudgroep Santpoort

De meest dringende zaken zijn inmiddels aangepakt. De hekken zijn uit het bos verwijderd, de ashoop is opgeruimd en er is aan een houtwal begonnen. Het meest ambitieuze project tot nu toe was de verwijdering van een zieke iep voor de deur van de blokhut.

Groenadvies Amsterdam helpt ons bosteam gratis met een meerjarenplan voor het bos en begeleiding bij de uitvoering, zodat het Radboudbos ook voor toekomstige generaties een geweldig scoutingbos blijft.