Peter de Brouwer en Gerard Blom zijn zo'n vijftien jaar geleden begonnen met het Radboudarchief. Het doel was om alle relevante materialen van de Radboudgroep en de Imeldagroep (voormalige) meisjesgroep te verzamelen, in kaart te brengen en op verantwoorde wijze voor het nageslacht te bewaren. Inmiddels heeft Gert van der Putte het archiefteam versterkt en het einde van het project is nog lang niet in zicht. 

Er is inmiddels een heleboel materiaal verzameld, maar de archivarissen zijn er van overtuigd dat er in de kasten en op de zolders van oud-Radboudianen nog veel meer moet liggen. Vind dat maar eens! Gelukkig hoeven ze niet alles zelf op te sporen en weten inmiddels veel (oud-)leden het archief te vinden. Je kunt ze natuurlijk persoonlijk benaderen, maar ze zijn ook te bereiken op archief@scouting-radboud.nl

Het is monnikenwerk en ze zijn nog lang niet door de initiële inventarisatie heen, maar er wordt met geduld gewerkt aan het in kaart brengen van de geschiedenis van de Radboudgroep en de Imeldagroep (vroeger de meisjesgroep). Ze zijn er nog lang niet, maar er zijn zeker al wat pareltjes te voorschijn gekomen.

In 2012 viel Gerard Blom en Peter de Brouwer een lintje ten deel, onder andere voor hun inspanningen voor de Radboudgroep.

Ons archiefteam met hun lintjes.

Gerard Blom koninklijk onderscheiden Peter de Brouwer koninklijk ondrscheiden