De Radboudgroep wordt volledig gerund door vrijwilligers. Gelukkig zien zij het vaak meer als een hobby, dan als vrijwilligerswerk. De meesten zijn zelf jeugdlid geweest en konden nog geen afscheid nemen, maar het komt ook regelmatig voor dat vrijwilligers zichzelf aanmelden.

Want naast nuttig, is het ook vooral leuk en gezellig om te doen. Onze jonge leidingteams willen de kinderen een leuke tijd bezorgen, maar hebben zelf ook een boel lol in het proces. En de vaardigheden die je gaandeweg oppikt, komen buiten Scouting vaak ook nog van pas.

Maar ook alle andere functies binnen de Radboudgroep worden door vrijwilligers vervuld. Hieronder staan een aantal voorbeelden.

Stafteams

Alle speltakken (leeftijdsgroepen) hebben een eigen leidingteam. Soms tot wel zes personen groot, soms (zoals bij de rowans en de sherpa's) een tweetal begeleiders. Die leidingteams zetten zich in om elke week weer een leuk programma voor de speltak neer te zetten. Een hele klus, maar gelukkig kun je er ook een hoop lol aan beleven. Behalve de opkomsten regel je natuurlijk nog veel meer: er moet vergaderd worden, er worden programma's voor weekenden bedacht en, als hoogtepunt, je gaat natuurlijk mee op kamp! En hoe gaaf is dat? Een supertoffe week beleven die je, samen met je stafteam, zelf hebt georganiseerd! Hier kun je meer lezen over de speltakleiding.

Vrijwilliger worden? Neem dan even contact op met het bestuur. Dan kunnen we samen kijken, waar wij versterking nodig hebben en natuurlijk wat er het beste bij jou past.

bestuur@scouting-radboud.nl

Bestuur

Het bestuur van de Radboudgroep telt momenteel zeven leden. Stuk voor stuk al zeer betrokken bij de Radboud. Als bestuur dragen zij er zorg voor dat de Radboud zijn zaakjes op orde heeft op tal van vlakken. Om er maar paar te noemen: financieel, facilitair, subsidies en vergunningen, de veiligheid van onze Blokhut. Een ver van volledige lijst. De speltakleiding moet zich bij de opkomsten kunnen richten op de jeugdleden en zich om al de zaken geen zorgen hoeven maken. Net als alle andere onderdelen binnen de Radboud, bestaat ook het bestuur volledig uit vrijwilligers.

Het bestuur bestaat uit Paul Hille (voorzitter), Michel Hof (secretariaat), Sigrid Groenendijk (penningmeester), Kees Kors (facilitair) en Niels Stolp (communicatie). Het bestuur van de Stichting bestaat uit Niels Stolp (voorzitter), Sigrid Groenendijk (penningmeester) en Vera van Hamburg (bestuurslid). Heb je vragen voor of over het bestuur, neem dan gerust contact op via de e-mail (bestuur@scouting-radboud.nl) of spreek ons gerust eens aan als je ons op de Blokhut ziet (daar komen we ook regelmatig en we beloven om niet te bijten). Lees meer over het bestuur.

Vertrouwenspersonen

Het kan zijn dat je een probleem hebt waar je liever niet met de  personen hierboven over wilt praten. Dan kan het toch helpen eens bij  iemand je hart te luchten. Daar hebben we de vertrouwenspersonen voor.  Zij zullen alles wat je ze hebt verteld geheim houden. Tenzij je wat anders met ze afspreekt natuurlijk. José Rustemeijer en Vera van Hamburg  vervullen deze functie bij de Radboud. Je kunt ons vertrouwensteam  bereiken op vertrouwenspersoon@scouting-radboud.nl, maar als je een voorkeur hebt voor één van de twee kun je ze ook op hun individuele e-mailadres bereiken: joserustemeijer@scouting-radboud.nl en veravanhamburg@scouting-radboud.nl. Niemand heeft er een probleem mee als je een voorkeur hebt. Lees meer over de vertrouwenspersonen.

Klusteam

Het vergt nogal wat inspanningen om een gebouw als onze blokhut tip top in orde te houden. De Blokhut is op intensief gebruik berekend, maar toch gaat er weleens wat stuk. Bovendien moeten we aan behoorlijk wat regelgeving voldoen: Brandveiligheid, Arbo-regels en legionella regelgeving (om er maar een paar te noemen). Daarom zijn wij zeer blij met ons klussen- of onderhoudsteam, dat een hoop van deze zaken voor zijn rekening neemt. Zij doen niet alleen noodzakelijke reparaties, maar hebben de afgelopen jaren ook een aantal structurele verbeteringen gerealiseerd. Meer over het klussenteam.

Bosteam

Het is natuurlijk pure luxe dat wij als scoutinggroep over een eigen stukje bos beschikken. Maar ook bos moet onderhouden worden. Het bosteam pakt de grote en kleine klussen op die het bos met zich meebrengt. Er is een meerjarenplan om het bos zo ook voor toekomstige generaties veilig te stellen. Lees hier meer over het bosteam.

En nog vele anderen

De lijst met vrijwilligers hierboven is niet volledig. Zo is er ook nog een verhuurteam, de vrijwilligers van het Radboudarchief, een groepsmateriaalmeester, een wachtlijstbeheerder, een gegevensbeheerder en dan zijn we vast nog niet volledig.

Niet zoveel tijd?

Er zijn nog tal van andere manieren waarop we jouw hulp kunnen gebruiken. Bijvoorbeeld bij de schoonmaakdag die twee keer in het jaar georganiseerd wordt. Ook als schoonmaken niks voor jou is, kunnen we je hulp wel gebruiken. In het bos is ook altijd wat te doen.