Het is misschien wel het meest verloren voorwerp bij Scouting: de dasring. Het is dan ook niet gek dat sommige ouders hem met een paar steekjes rood garen aan de das hebben vastgemaakt.

Je hebt dasringen in alle soorten en maten: van de standaard dasring die je hierboven ziet, tot een zelf geknoopte dasring (dat is natuurlijk het coolst), tot de daseend uit de Scoutshop. Kortom een dasring mag iets persoonlijks zijn.

Mocht je traditionele dasring 'per ongeluk' uit de knoop zijn dan zie je hieronder hoe je hem weer goed krijgt. Je kunt die tekening natuurlijk ook gebruiken om zelf een dasring te maken.

Ook een Turkse knoop wordt als dasring gebruikt. Hieronder zie je een video hoe je zelf een Turkse knoop maakt. Wij willen je alleen aanraden een bezemsteel te gebruiken in plaats van je hand.

Nu hebben we al eerder gemeld dat het kan gebeuren dat je je dasring kwijt raakt. Sommige mensen (ook scouts) zeggen dat je er dan een platte knoop in moet maken. Dat heeft als nadeel dat de punten van je das alle kanten op steken. Als je een halve steek (gewoon een knoop) in een van de punten van je das maakt, en de andere punt daar doorheen steekt, hangt je das netjes naar beneden. Ook een vriendschapsknoop hoort tot de mogelijkheden.