Bij Scouting draag je Scoutingkleding. Die kleding heet een Scoutfit, maar bij de Radboud hebben we het meestal nog gewoon over het uniform. Dat bestaat uit een blauwe (spijker)broek, Radbouddas en de uniformblouse, maar bij warm weer doen we er niet moeilijk over als het Radboud T-shirt draagt.

De uniformblouse is voor de bevers rood, voor de welpen en kabouters groen, voor de verkenners en gidsen beige en voor de rowans brique. De sherpa's, stam en bizons dragen meestal een matchende sweater. Als je overvliegt moet je dus weer aan een nieuwe blouse, maar die koop je natuurlijk alleen maar als je zeker weet dat je blijft. Die kun je bij de Scoutshop halen, maar het loont ook de moeite om eens rond te vragen bij diegenen die jouw speltak net hebben verlaten. De leiding weet vast wel wie dat zijn.

De Scoutshop vind je in het regiokantoor (Maus Gatsonidesweg 4) in Haarlem. Hij is open op woensdag van 14:00 - 16:00, donderdag van 19:00 - 21:00 en op zaterdag van 9:00 - 12:00 uur.

Bij de installatie krijg je alle insignes op je blouse en de Radbouddas om. Tot die tijd draag je alleen de blouse en een blauwe (spijker)broek.

Hieronder zie je waar alles op het uniform hoort.

Scoutinguniform Scoutfit Scouting St Radboud Santpoort