Zouden er kinderen zijn die het hele kamp van voor naar achter in chronologische volgorde samenhangend kunnen oplepelen? Misschien wel, maar meestal lukt dat niet. Mocht je de verhalen van je kind in een context willen plaatsen, of ben je gewoon nieuwsgierig naar het kampverhaal van de bevers: hieronder kun je de samenvatting lezen. Na zaterdag misschien meer samenvattingen.

Kampverhaal bevers

De bevers worden uitgenodigd door archeoloog Fos Siel om hem te helpen bij de opgravingen. Hij is iets op het spoor, maar heeft onze hulp nodig om nog wat bodemschatten voor in het museum te vinden.

Iedereen mag hem helpen met opgraven.

De volgende dag volgen we diverse aanwijzingen, ontwijken de boeven en vinden de vaas. En uit de vaas komt de Scarabee.

De volgende dag is Fos in de val van de dief gelopen. De boef heeft daarna de scarabee afgepakt en meneer Fos in de val laten hangen. 

We moeten de boef nu zien te vangen, want nu dat hij de scarabee in handen heeft kan alles verkeerd aflopen. 

We moeten een plan bedenken hoe we de scarabee weer terug gaan vinden. Gelukkig lukt dat. We bedanken Fos en hij gaat er vandoor.

Kampverhaal welpen

De arme bewoners van het bos van Best worden al weken lastig gevallen door een bende rovers. Gelukkig weet Ali Baba deze arme mensen al een tijdje te beschermen, maar om het dorp te redden zal er toch een beter oplossing moeten komen. Wij komen helpen! We beschermen de bewoners en komen erachter wat die rovers nou toch de hele tijd van plan zijn. We vinden de grot en weten deze te openen. De grot bestaat uit een deur met een groot slot eraan. Achter deze deur ligt een speciale lamp (denken we); de Aladinlamp. Hier kunnen wij onze wensen mee uitspreken en de bewoners van het bos van Best redden door de rovers weg te wensen.

Als we deur openen blijkt echter dat de rovers ons voor waren geweest en hier hebben zij hun rovershol gemaakt! Ook hebben ze een oude shamaan gevangen genomen. Die bevrijden we en we winnen haar vertrouwen. Ze verteld dan hoe we de lamp kunnen vinden.