De bizons (volwassen scouts) kun je het in koor horen zeggen: 'Trek nooit je nieuwe kleren aan naar de blokhut'. De meeste bizons hebben jaren de tijd gehad om door ervaring wijs te worden, dus we zullen er maar vanuit gaan dat ze gelijk hebben. 

Schilderen met scheerschuim bij de kabouters Scouting Santpoort

Je hoeft er ook niet bang voor te zijn dat je iedere opkomst vies thuis komt, maar je kan er voor de zekerheid wel rekening mee houden dat de kans bestaat dat je onder de blubber zit of naar kampvuur ruikt. Het is geen doel op zich, maar we gaan een beetje viezigheid ook niet uit de weg als we daardoor een supergave activiteit moeten missen. 

De rook van het kampvuur ruik je zelf meestal ook niet meer. Tot dat je thuis komt dan in ieder geval. Dan ruik je jezelf weer en iedereen in huis ruikt jou ook. En dan hebben we ook nog een heleboel spellen in ons arsenaal waar je beslist niet schoner van wordt. Kruipen door de struiken, of door toedoen van je mede-spelers de grond van de open plek van dichterbij bekijken, zijn ook grote boosdoeners.

Mocht je als verkenner, sherpa of rowan te horen krijgen dat jullie een poldercross (prutrace, mudmasters) gaan doen, trek dan echt je alleroudste kloffie uit de kast, want de kans bestaat dat je die vlekken en lucht echt nooit meer uit je kleren krijgt. 

We zeggen echt niet dat de bizons de wijsheid in pacht hebben, maar hierin hebben ze wel gelijk: 'Trek nooit je nieuwe kleren aan naar de blokhut'.

Vies worden hoort er bij Scouting wel een beetje bij