Voordat we de Splash zwemwedstrijden hadden, was er de Haarlemse Scouting Zwemmarathon. Doel was om als team een zo groot mogelijke afstand te zwemmen, waarbij de zwemmers elkaar om de zoveel minuten mochten afwisselen. Dat begon 's avonds en ging in onze beleving door tot diep in de nacht. De zwemmarathons werden gehouden in Stoop's Bad in Overveen, een zwembad dat inmiddels niet meer bestaat.

We kwamen deze oude foto's tegen en konden het niet laten om ze op de website te plaatsen. Met  hulp van Peter de Brouwer en Paul Tromp zijn bijna alle namen achterhaald. Mocht je thuis nog op foto's van andere zwemmarathons stuiten, dan ontvangen we graag een digitaal kopietje.

De coverfoto en de onderste foto zijn gedownload van het Noord-Hollands Archief, genomen door Cees de Boer en respectievelijk uit 1985 en 1981.