Tot 1 januari 1975 bestond de Radboudgroep eigenlijk uit twee groepen: De St Radboudgroep voor de jongens en de St Imeldagroep voor de meisjes. Toen in 1973 de toenmalige verenigingen voor Padvinders, Verkenners, Padvindsters en Gidsen fuseerden tot Scouting Nederland, gingen in Santpoort ook al snel stemmen op voor een fusie. Een gebrek aan bestuursleden bij de Imeldagroep versnelde dit besluit. In de loop van 1974 waren beide organisaties praktisch al samengevoegd en op 1 januari 1975 was het ook officieel zover: De Radboudgroep en de Imeldagroep gingen verder als de Radboudgroep.

Het Radboudarchief is nog wel hard op zoek naar archiefstukken van de Imeldagroep. Dus als u nog iets op zolder heeft liggen waar u afstand van wilt doen, wordt het zeer gewaardeerd als u contact opneemt met het Radboudarchief: archief@scouting-radboud.nl

Een van de stukken die laatst opgedoken is, is een logboek van de Klaverbladronde van de gidsen van de Imeldagroep uit 1954. Je kunt er een aardig idee van krijgen hoe het in die tijd bij de gidsen toeging. Even wat terminologie: een ronde is een subgroepje bij de gidsen (toen had elke ronde de naam van een plant), de guido noemen we nu de teamleidster en een leidster heette toen een adjuto.

In het logboek kun je onder andere een verslag lezen van het gidsenkamp in 1954 in Bergen (NH). Daar gingen de gidsen op de fiets heen en stond er zondagochtend vroeg eerst een kerkmis op het programma. Ook Sinterklaasavond en een uitgebreid verslag van een fietspuzzeltocht kun je in het logboek terug vinden. Het meeste is door de gidsen zelf geschreven, maar soms heeft ook een leidster de pen opgepakt.

Je kunt het hele logboek hier als pdf bekijken. Hieronder hebben we een paar pagina's als afbeelding gezet.

Logboek scoutinggroep meisjesgroep Imeldagroep Santpoort

Logboek scoutinggroep meisjesgroep Imeldagroep Santpoort gidsen

Logboek scoutinggroep meisjesgroep Imeldagroep Santpoort gidsen