scouting kabouters radboudgroepKabouters zijn meisjes in de leeftijd van 7 t/m 11 jaar. Ze komen elke vrijdagavond bij elkaar om samen leuke dingen te doen. Soms een leuk spel, een andere keer iets creatiefs of een speurtocht.

Een centraal thema bij de kabouters is het kabouterland Bambilië, vandaar de naam kabouters. Alle dorpjes in Bambilië hebben hun eigen specialiteit; zo houden de mensen in Knaagdorp van feesten en muziek maken, in Haverhoek wonen de bakkers en in Vlitter staat het televisiestation. In de loop van een seizoen kom je langs verschillende dorpjes en doe je dus steeds weer andere dingen. De opkomsten staan soms in het teken van Bambilië maar soms ook van sport, spel, knutselen, speurtochten, thema-avonden, muziek, dans, toneel en veel van het spel gebeurt ook lekker buiten in de natuur. Maar er zijn ook avonden waar de kinderen iets kunnen leren over een specifiek onderwerp, bijvoorbeeld natuur en fotografie om maar wat te noemen, alles is mogelijk.

Opkomst

Vrijdagavond van 19.00 tot 20.45 uur op de Blokhut.De opkomst wordt altijd begonnen met het 'openen' waarbij de vlag wordt gehesen, de wet wordt opgezegd en het lied wordt gezongen. Aan het einde van de opkomst gaan we ook altijd even 'sluiten' en dan wordt de vlag weer gestreken en het afscheidslied gezongen.

De opkomsten vind je in de agenda op deze website.

Omdat we altijd leuke, spontane activiteiten willen blijven aanbieden, kunnen er in de loop van het seizoen wijzigingen plaats vinden. Houd hiervoor de e-mails van de kabouterleiding in de gaten.

Uniform

Als je een tijdje hebt meegedaan en je helemaal zeker weet dat je bij de kabouters wilt blijven, wordt je geïnstalleerd. Tijdens deze installatie leg je een belofte af dat je een goede Kabouter zult zijn. Je mag dan ook het volledige uniform dragen. Het uniform bestaat uit een groene blouse met een naambandje van de groep en insignes. Verder dragen we een blauwe broek en de Radbouddas met dasring. De blouse en dasring zijn te krijgen bij de Scoutshop, de das bij de Radboudgroep zelf.

Weekend en zomerkamp

Drie keer per scoutingseizoen (schooljaar) blijven de kabouters een nachtje slapen. Eén keer van vrijdag op zaterdag en twee keer van zaterdag op zondag. In zo'n kabouterweekend gebeurd er altijd iets bijzonders: het kan zomaar zijn dat je op een gave excursie gaat. Maar het kan ook zomaaar zijn dat je het hele weekend een circusdirecteur aan het helpen bent om zijn circus op poten te krijgen.

De eerste week van de zomervakantie in onze regio gaan we op kamp. We logeren dan in een Blokhut van een andere Scoutinggroep. Kabouterkampen zijn uiteraard volledig in thema. De kabouters zijn al een keertje in het levensgevaarlijke Spel van Asten terecht gekomen (en probeer daar maar eens uit te komen) en hebben ze, samen met Dolly Dabbert, de diefstal van de vier elementen voorkomen.

Wachtlijst

De Kaboutergroep bestaat uit ongeveer 30 kinderen.In het nieuwe seizoen wordt eerst gekeken hoeveel kinderen er overkomen van de Bevers en hoeveel Kabouters overvliegen naar de Gidsen. Als er dan nog plek is, kijken we wie er bovenaan de wachtlijst staat. Meer informatie over de wachtlijst en hoe u uw kind opgeeft vindt u onder het kopje "Lid worden".

Contributie 2024-2025

De contributie voor de kabouters voor seizoen 2024 / 2025 bedraagt € 150,00. Het kampgeld voor de kabouters voor zomerkamp 2025 is nog niet vastgesteld.