scouting kabouters radboudgroepKabouters zijn meisjes in de leeftijd van 7 t/m 11 jaar. Ze komen elke vrijdagavond bij elkaar om samen leuke dingen te doen. Soms een leuk spel, een andere keer iets creatiefs of een speurtocht.

Een centraal thema bij de kaouters is het kabouterland Bambilië, vandaar de naam kabouters. Alle dorpjes in Bambilië hebben hun eigen specialiteit; zo houden de mensen in Knaagdorp van feesten en muziek maken, in Haverhoek wonen de bakkers en in Vlitter staat het televisiestation. In de loop van een seizoen kom je langs verschillende dorpjes en doe je dus steeds weer andere dingen. De opkomsten staan soms in het teken van Bambilië maar soms ook van sport, spel, knutselen, speurtochten, thema-avonden, muziek, dans, toneel en veel van het spel gebeurt ook lekker buiten in de natuur. Maar er zijn ook avonden waar de kinderen iets kunnen leren over een specifiek onderwerp, bijvoorbeeld natuur en fotografie om maar wat te noemen, alles is mogelijk.

Opkomst

Vrijdagavond van 19.00 tot 20.45 uur op de Blokhut.De opkomst wordt altijd begonnen met het 'openen' waarbij de vlag wordt gehesen, de wet wordt opgezegd en het lied wordt gezongen. Aan het einde van de opkomst gaan we ook altijd even 'sluiten' en dan wordt de vlag weer gestreken en het afscheidslied gezongen.

De opkomsten vind je in de agenda op deze website.

Omdat we altijd leuke, spontane activiteiten willen blijven aanbieden, kunnen er in de loop van het seizoen wijzigingen plaats vinden. Houd hiervoor de e-mails van de kabouterleiding in de gaten.

Uniform

Als je een tijdje hebt meegedaan en je helemaal zeker weet dat je bij de kabouters wilt blijven, wordt je geïnstalleerd. Tijdens deze installatie leg je een belofte af dat je een goede Kabouter zult zijn. Je mag dan ook het volledige uniform dragen. Het uniform bestaat uit een groene blouse met een naambandje van de groep en insignes. Verder dragen we een blauwe broek en de Radbouddas met dasring. De blouse en dasring zijn te krijgen bij de Scoutshop, de das bij de Radboudgroep zelf.

Weekend en zomerkamp

Drie of vier keer per jaar organiseren de Kabouters een weekend; iedereen komt dan op zaterdagochtend, blijft een nachtje slapen op de Blokhut en gaat op zondagmiddag weer naar huis. Vaak zijn deze weekenden in een thema. Soms is er ook een vader- & dochterweekend, alle vaders mogen dan ook mee met hun dochter.

De eerste week van de zomervakantie in onze regio gaan we op kamp. We logeren dan in een Blokhut van een andere Scoutinggroep. Kabouterkampen zijn uiteraard volledig in thema. Pipi Langkous of Sprookjes zijn zo maar enkele recente voorbeelden van kampthema's.

Wachtlijst

De Kaboutergroep bestaat uit ongeveer 30 kinderen.In het nieuwe seizoen wordt eerst gekeken hoeveel kinderen er overkomen van de Bevers en hoeveel Kabouters overvliegen naar de Gidsen. Als er dan nog plek is, kijken we wie er bovenaan de wachtlijst staat. Momenteel hebben we (bijna) geen kinderen op de wachtlijst voor de kabouters staan. Meer informatie over de wachtlijst en hoe u uw kind opgeeft vindt u onder het kopje "Lid worden".

Contributie 2017-2018

De contributie voor de kabouters voor seizoen 2017 / 2018 bedraagt € 125,00.Het kampgeld voor de kabouters voor zomerkamp 2017 is € 135,00.