De meiden van 11-15 jaar heten gidsen. Op vrijdagavond doen zij stoere buitenspelen, supergekke gidsenquizzen en nog veel meer toffe dingen.

Het thema dat centraal staat bij deze groep is de ‘ontdekkingsreis’, door samen dingen te doen en op avontuur te gaan ontdekken we de wereld om ons heen. We schrikken er ook niet  van terug om met zomerkamp een weekje te kamperen in het bos. We doen veel met elkaar, maar ook in rondes, dat zijn kleine groepjes met gidsen. De Gidsen worden begeleid door enthousiaste leidsters.

Wat we tijdens de opkomsten doen is heel verschillend; toffe speurtochten, stoere buitenspelen, supergekke Gidsenquizzen, melige verkleedshows én we hebben één keer per jaar een playbackshow waar je een echte beker kunt winnen! Echte scoutingtechnieken mogen natuurlijk ook niet ontbreken, zoals kamperen, koken en pionieren.

Opkomst

Op vrijdagavond van 19:00-21:00 doen we de gekste dingen.

Jaarplanning 2016-2017 gidsen (PDF 148 KB)

De jaarplannning is in mei 2016 gemaakt. Omdat we altijd leuke, spontane activiteiten willen blijven aanbieden, kunnen er in de loop van het seizoen wijzigingen plaats vinden. Houd hiervoor de e-mails van de gidsenleiding in de gaten.

Uniform

Het uniform van de gidsen bestaat uit:

gidsenbloes (te verkrijgen bij de scoutshop)
    Radbouddas
    spijkerbroek

Weekend en zomerkamp

Naast de opkomsten hebben we 2 à 3 keer per jaar een Gidsenweekend. Deze zijn meestal in een thema, zoals ons jaarlijks terugkerende Sinterklaasweekend. Over het algemeen slapen we deze weekenden op de blokhut, behalve het laatste weekend voor kamp. Dan slapen we in tenten, zodat iedereen weet hoe de tent opgezet moet worden en we goed voorbereid op kamp gaan!
Ons kamp is in de zomer, in de eerste week van de zomervakantie. We slapen dan een week lang in tenten, koken onze eigen maaltijden in een keukentent en doen allemaal gave dingen. Bij elk kamp hoort en thema en dit thema wordt verzonnen door de leiding. Elk jaar is het een onwijze gezellige week waar je vriendinnen voor het leven maakt!

Wachtlijst

De Gidsen hebben momenteel geen wachtlijst. Zie hiervoor het kopje ‘Lid worden’ in het menu bovenaan deze pagina.

Contributie 2016-2017

De contributie voor de gidsen voor seizoen 2016 / 2017 bedraagt € 125,00.
Het kampgeld voor de gidsen voor zomerkamp 2017 is € 135,00.