De Radboudgroep is gezegend met een fantastisch onderkomen: De Blokhut. En daar zijn we met recht heel trots op.

Aan de rand van het dorp, tegen de duinen ligt in anderhalve hectare speelbos de Radboud Blokhut. De officiële scoutingnaam van onze locatie is Brownsea Island (Op dit eiland voor de zuidkust van Engeland was in 1907 het allereerste verkennerskamp ooit), maar die naam gebruikt bijna niemand meer.

In de loop van vele jaren hebben vele handen van vele vrijwilligers belangeloos bijgedragen aan de realisatie en onderhoud van onze Blokhut.Jarenlang werd er gedraaid in verbouwde fietsenstallingen en zolders, maar in 1963 kon begonnen worden met de bouw van onze blokhut. Pastoor Goossens had toch al een stuk bos gekocht en daar mocht de blokhut worden neergezet. Bij geschiedenis op deze site vind je een aantal krantenartikelen over de bouw en ingebruikname van de blokhut. In de hal van onze blokhut kun je de naam van pastoor Goossens nog vinden op de grote zwarte steen in de muur.

Nadat de blokhut in 1964 'af' was, is er toch nog veel aan gebeurd. In 1968 is er door de rowans naast de blokhut een rowanbasis gebouwd. En in 1996 is het gedeelte met het platte dak eraan gebouwd. Dat was om ruimte te maken voor het beverlokaal, voldoende sanitair en een nieuwe keuken.

Voor een Scoutinggebouw is onze blokhut best chique, maar het gebouw heeft nog wel die typische scoutingsfeer met veel hout en een openhaard. De blokhut heeft drie spellokalen waarvan de vloeren grotendeels vrij te maken zijn, zodat er lekker veel ruimte is voor een scala aan activiteiten. Verder kun je binnen een staflokaal met keuken vinden, 5 toiletten (waarvan 1 invalidentoilet) en drie douches. Daarnaast zijn er nog kleinere (niet verhuurbare) ruimtes voor de Rowans en de Sherpa's en een materialenhok.

Voor diegenen die eens binnen willen kijken, maar niet in de gelegenheid zijn om naar de blokhut toe te komen, hebben wij een een speciale fotopagina.

Voor een Scoutinggebouw is onze blokhut best chique, maar het gebouw heeft nog wel die typische scoutingsfeer met veel hout en een openhaard.Achter De Blokhut is voor allerlei doeleinden een groot terras aangelegd en in het omliggende bos kan worden gespeeld. Bepaalde delen van het bos zijn afgezet om de begroeiing te beschermen. Op 4 à 5 plekken kan worden gekampeerd. Daarnaast is er een grote open plek in het bos voor allerlei spelen. Een grote kampvuurcirkel biedt voldoende ruimte om voor de hele groep een kampvuur te maken.

Alle gegevens over de verhuur treft u aan op de verhuurpagina.

Als groep zijn we trots op onze blokhut. In de loop van vele jaren hebben vele handen van vele vrijwilligers belangeloos bijgedragen aan de realisatie en onderhoud van onze Blokhut. Wij verwachten van iedereen die onze blokhut bezoekt dan ook een zorgvuldige omgang met het gebouw, het bos en onze eigendommen. De Blokhut is gelegen in de bebouwde kom; onze buren mogen geen onnodige overlast ondervinden.

Locatie / adres
De Blokhut