bizons plusscouts scouting radboudgroep santpoortBizons zijn (al zou je het niet altijd zeggen) 23 jaar en ouder. Vaak al eeuwen verbonden aan de Radboud maar nog lang niet uitgescout. De meeste bizons zijn nog als vrijwilliger (sommigen vast, anderen incidenteel) bij de Radboud actief. Zij komen gemiddeld eens per maand bij elkaar voor een onvervalste scoutingactiviteit.

Het motto van de Bizons is veelzeggend: "Doe het voor de groep, doe het voor jezelf." Dit ondersteunende voor de groep hebben de bizons uiteraard hoog in het vaandel, maar daarnaast zijn zij ook een zelfstandige en volwaardige speltak met eigen programma die de bizons bij toerbeurt in groepjes van 3 of 4 personen verzinnen en voorbereiden. Kernwoorden hierbij zijn: leuk, nieuw, divers, gaaf, buiten en vooral actief.

De bizons van de Radboudgroep suppen in Haarlem

Lid worden

Lid worden is even niet zo makkelijk meer. We hadden altijd al een clausule in de statuten dat een meerderheid van de bizons al voor de bizons lid van de Radboud moest zijn geweest, maar dit jaar is er besloten tot volgend seizoen een ledenstop af te kondigen. Volgend seizoen krijgen afzwaaiende stam- en stafleden voorrang. Iedereen met interesse kan zich aanmelden via bizons@scouting-radboud.nl, maar je hoeft pas eind september 2018 antwoord te verwachten. En dat is geen garantie op lidmaatschap.

Opkomst

De opkomst vindt maandelijks plaats op vrijdagavond 20.00 uur, meestal op de blokhut, maar regelmatig ook in het bos of op locatie. De opkomst wordt begonnen zonder officiële opening, wel met een kop koffie en gezellig bijpraten. Vervolgens begint de activiteit van de avond. Enkele activiteiten van de afgelopen jaren:

• beachvolleybal (in de zaal)
  • jaarlijkse Bizonrally (autopuzzeltocht)
  • Woodcarving (da's met een motorzaag)
  • Blokarten (zeilen in een karretje)
  • Bokbierfietstocht (bokbier drinken afgewisseld met fietsen en opdrachten)
  • urban-golf (golfen in de bebouwde kom)
  • trampolinespringen (springen op zo'n ding met veren (geen vogel))
  • suppen (roeien op een surfplank)
  • waterskiën (skiën op water)