Bizons zijn (al zou je het niet altijd zeggen) 23 jaar en ouder. Vaak al eeuwen verbonden aan de Radboud maar nog lang niet uitgescout. De meeste bizons zijn nog als vrijwilliger (sommigen vast, anderen incidenteel) bij de Radboud actief. Zij komen gemiddeld eens per maand bij elkaar voor een onvervalste scoutingactiviteit.

Het motto van de Bizons is veelzeggend: "Doe het voor de groep, doe het voor jezelf." Dit ondersteunende voor de groep hebben de bizons uiteraard hoog in het vaandel, maar daarnaast zijn zij ook een zelfstandige en volwaardige speltak met eigen programma die de bizons bij toerbeurt in groepjes van 3 of 4 personen verzinnen en voorbereiden. Kernwoorden hierbij zijn: leuk, nieuw, divers, gaaf, buiten en vooral actief.

Opkomst

De opkomst vindt maandelijks plaats op vrijdagavond 20.00 uur, meestal op de blokhut, maar regelmatig ook in het bos of op locatie. De opkomst wordt begonnen zonder officiële opening, wel met een kop koffie en gezellig bijpraten. Vervolgens begint de activiteit van de avond. Enkele activiteiten van de afgelopen jaren:

• beachvolleybal (in de zaal)
  • jaarlijkse Bizonrally (autopuzzeltocht)
  • Woodcarving (da's met een motorzaag)
  • Blokarten
  • Bokbierfietstocht