Bevers zijn tussen de vijf en zeven jaar oud. Iedere zaterdagmiddag doen zij leuke, actieve dingen. Vaak lekker buiten.

Bij de bevers ligt de nadruk op het fantasiedorpje Hotsjietonia. In Hotsjietonia wonen mensen met heel verschillende hobby's en beroepen. Daar komen de namen van de leiders en leidsters ook vandaan. Maar vaak genoeg doen de bevers ook andere dingen: een leuk spel in het bos, lekker knutselen of bijvoorbeeld koekjes bakken.

Elke zaterdagmiddag geeft een staf van enthousiaste jonge mensen leiding aan deze kinderen. Zij verzinnen elke week een leuk programma om de kinderen te vermaken. De leiding probeert een gezellige, maar ook leerzame sfeer te creëren in een veilige en warme omgeving. Enthousiasme, veel aandacht voor de kinderen en flexibiliteit zijn daarbij de sleutelwoorden.

Opkomst

Op zaterdagmiddag van 14:00 tot 16:00 komen we bij elkaar.

Jaarplanning 2016-2017 bevers (PDF 114KB) Deze jaarplanning is aan het begin van het seizoen gemaakt. Houd voor wijzigingen de e-mails van de beverleiding in de gaten.

Beverweekend en zomerkamp

De bevers blijven tijdens het scoutingseizoen een of twee keer een nachtje slapen. Dat noemen we een beverweekend. Deze weekenden worden in onze Blokhut (clubhuis) gehouden.
Als afsluiting van het seizoen gaan de bevers vier dagen op kamp. Het kamp begint altijd op de eerste zaterdag van de schoolvakantie (regio Noord) en dinsdagmiddag zijn de Bevers weer thuis. Alle andere speltakken (leeftijdgroepen) gaan ook in deze week op kamp. Alleen voor de bevers is het iets korter. Op het kamp, maar ook op een beverweekend,  beleven de kinderen een avontuur in een thema dat aansluit op hun belevingswereld. Zo zijn de bevers in de afgelopen jaren op pad geweest met indianen en door Suske en Wiske op sleeptouw genomen.

Uniform

De Bevers dragen bij de opkomst een uniform. Het uniform bestaat uit een rode bloes, de Radbouddas en een dasring. E.e.a. is t.z.t. aan te schaffen bij de Scoutshop en de Radbouddas bij de Radboudgroep zelf.

Wachtlijst

De Radboudgroep hanteert voor veel speltakken en wachtlijst. Natuurlijk proberen we voor zoveel mogelijk kinderen een plekje te vinden, maar er zitten vanwege praktische redenen (denk bijvoorbeeld aan veiligheid) nu eenmaal grenzen aan de grootte van een groep. Er zijn ongeveer 20 bevers en elk seizoen is er ruimte voor plusminus 10 nieuwe kinderen. Daarbij proberen we zoveel mogelijk het evenwicht tussen jongens en meisjes te bewaren. Tip: geef uw kind tijdig op voor de wachtlijst, anders is de kans aanwezig dat we hem of haar niet kunnen plaatsen. Meer over de wachtlijst.

De contributie voor de bevers voor seizoen 2016 / 2017 bedraagt € 125,00.
Het kampgeld voor de bevers voor zomerkamp 2017 is € 75,00.