gidsen scouts scouting radboudgroepDe meiden van 11-15 jaar heten gidsen. Op vrijdagavond doen zij stoere buitenspelen, supergekke gidsenquizzen en nog veel meer toffe dingen.

We schrikken er ook niet  van terug om met zomerkamp een weekje te kamperen in het bos. We doen veel met elkaar, maar ook in rondes, dat zijn kleine groepjes met gidsen. De Gidsen worden begeleid door enthousiaste leidsters.Wat we tijdens de opkomsten doen is heel verschillend; toffe speurtochten, stoere buitenspelen, supergekke Gidsenquizzen, melige verkleedshows én we hebben één keer per jaar een playbackshow waar je een echte beker kunt winnen! Echte scoutingtechnieken mogen natuurlijk ook niet ontbreken, zoals kamperen, koken en pionieren.

Opkomst

Op vrijdagavond van 19:00-21:00 doen we de gekste dingen.

Naast de opkomsten hebben we 2 á 3 keer per jaar een Gidsenweekend. Deze zijn meestal in een thema, zoals ons jaarlijks terugkerende  Sinterklaasweekend. Over het algemeen slapen we deze weekenden in de blokhut, behalve het laatste weekend voor kamp. Dan slapen we in tenten,  zodat iedereen weet hoe de tent opgezet moet worden en we goed  voorbereid op kamp gaan!

Ons kamp is in de zomer, in de eerste week van  de zomervakantie. We slapen dan een week lang in tenten, koken onze  eigen maaltijden in een keukentent en doen allemaal gave dingen. Bij elk  kamp hoort een thema en dit thema wordt verzonnen door de leiding. Elk jaar is het een onwijze gezellige week waar je vriendinnen voor het leven maakt!

Agenda

Het uniform van de gidsen bestaat uit:    

  • gidsenbloes (te verkrijgen bij de scoutshop)    
  • Radbouddas    
  • spijkerbroek

Lid worden

De Gidsen hebben momenteel geen wachtlijst. Als je lid wilt worden, kun je daar wel hetzelfde formulier voor gebruiken.

Contributie 2024 - 2025

De contributie voor de gidsen voor seizoen 2024 / 2025 is € 150,00. Het kampgeld voor de gidsen voor zomerkamp 2025 is nog niet vastgesteld.