We zijn er als organisatie op gericht iedereen een fijne tijd te geven. Van al onze leden en vrijwilligers verwachten wij dat ze zich houden aan de Gedragscode van Scouting Nederland, die kun je altijd onderaan onze site vinden. Maar waar mensen bij elkaar komen, kunnen ook problemen ontstaan. Omdat bij problemen zelfs een relatief kleine organisatie als de Radboud onoverzichtelijk kan lijken, hebben we even op een rijtje gezet bij wie je terecht kunt. Je mag gewoon naar ons toekomen, ook als je probleem niks met scouting te maken heeft.

De speltakleiding.

Het ligt misschien wel voor de hand, maar we willen het hier toch nog een keer benadrukken. De speltakleiding wil alle leden een fijne tijd bezorgen en zal blij zijn als ze je kunnen helpen. Kies ook gerust de leider of leidster uit bij wie je je het meest op je gemak voelt.

Het bestuur.

Neem gerust contact op met het bestuur. Zij staan klaar voor de Radboud, ook als het om kleinere problemen gaat. Dat gaat het makkelijkst via e-mail: bestuur@scouting-radboud.nl. Je mag het gerust zeggen als je liever met een bepaald bestuurslid praat, of liever met een man of vrouw.

De oudervertegenwoordiging.

Toch kunnen er zaken zijn waarbij u misschien wilt overleggen met een andere ouder. Daarom hebben de ouders een contactouder gekozen. Samen vormen zij de oudervertegenwoordiging van onze scoutinggroep. Deze ouders zijn er om de ideeën en opmerkingen van de andere ouders te overwegen en bespreekbaar te maken. Lees meer over de oudervertegenwoordigers.

De vertrouwenspersonen

Het kan zijn dat je een probleem hebt waar je liever niet met de personen hierboven over wilt praten. Dan kan het toch helpen eens bij iemand je hart te luchten. Daar hebben we de vertrouwenspersonen voor. Zij zullen alles wat je ze verteld geheim houden. Behalve als je wat anders met ze afspreekt natuurlijk. José Rustemeijer en Vera van Hamburg vervullen deze functie bij de Radboud. Je kunt ons vertrouwensteam bereiken op vertrouwenspersoon@scouting-radboud.nl, maar als je een voorkeur hebt voor één van de twee kun je ze ook op hun individuele e-mailadres bereiken: joserustemeijer@scouting-radboud.nl en veravanhamburg@scouting-radboud.nl. Niemand heeft er een probleem mee als je een voorkeur hebt. Lees meer over de vertrouwenspersonen.

Scouting Nederland.

Soms is er een calamiteit waarbij het nodig is om direct actie te ondernemen. Voorbeelden hiervan zijn ongewenst gedrag, een ongeval met letsel of dodelijke afloop, een sterfgeval, brand in je Scoutinggebouw of kindermishandeling. Voor dringende situaties kunt u 24 uur per dag contact opnemen met Scouting Nederland via het telefoonnummer 033 – 4960911.