Station Santpoort-Noord (800m van onze blokhut) is door een aantal organisaties benoemd tot de eerste Buitenpoort van Nederland. Een buitenpoort is een station vanwaar je zo de natuur in loopt. En dat kan in
Santpoort-Noord. Je loopt zo Nationaal Park Zuid-Kennemerland in. Het is de bedoeling dat er in de toekomst meer van dat soort Stations aangewezen worden.

Als Scoutinggroep is het best prettig dat onze blokhut (clubhuis) in zo'n natuurrijke omgeving gelegen is. Natuur en Scouting gaan namelijk best goed samen. Natuurlijk hebben we om de blokhut allereerst ons eigen bos. Dan is het Burgemeester Rijkenspark (Bosbeek in de volksmond) op 300m nog best dichtbij. En is ingang Duin en kruidberg van het Nationaal Park 900 meter lopen.

het Radboudbos vanuit de lucht

Het is ook mogelijk om door de duinen naar het strand te wandelen of fietsen. Dat is een kilometer of vijf. Best een stukje, maar de tocht door het Nationale Park is op zich al de moeite waard. Bovendien ontwijk je de file naart Zandvoort, kom je op een bijzonder rustig stukje Noordzeestrand terecht en heb je de kans onderweg een ree, vos, duinparelmoervlinder, Konikspaard of Schotse Hooglander tegen te komen.

Meer info op buitenpoorten.nl en meer informatie over de omgeving van onze blokhut vind je op deze site. Zo zitten we op loopafstand van de Ruïne van Brederode (de resten van echt kasteel) en van de werkende Korenmolen de Zandhaas.