Wij hebben het getroffen met de ligging van onze blokhut. Een van de dingen die onze blokhut zo uniek maakt is dat hij naast een boerderij ligt die volop in bedrijf is. Als je voor de deur van de blokhut staat kijk je zo op het erf en daar gebeurt altijd wel iets. Dat je de boerderij af en toe ook kunt ruiken, nemen we graag voor lief. En vanaf de noordkant van ons bos kijk je uit over de weilanden en iets verderop begint het nationale park. Als je goed kijkt kun je het verschil zien tussen de iets hoger gelegen zandgronden (o.a. ons bos) en de veengronden (Schipbroeken).

De provincie heeft van het rijk de opdracht gekregen de stikstofuitstoot te beperken en dat willen ze nu juist in dit gebied doen. Want het Nationaal Park Zuid-Kennemerland is een Natura 2000 gebied en die moeten beschermt worden. Natuurlijk zijn wij voor bescherming van de natuur, maar we zijn ook gesteld op de boerderij, de koeien en kalfjes in de wei en de educatieve waarde die zo'n boerderij naast de deur heeft. En natuurlijk niet in de laatste plaats op boer Dijkzeul zelf, die nergens te beroerd voor is.

Wij zijn bang dat het omvormen van de weilanden naar natuur voor het landschap eerder een verarming dan verrijking zal zijn. Juist de afwisseling maakt de binnenduinrand zo mooi. Mocht je het hiermee eens zijn, dan is hier een linkje naar de petitie om de provincie op andere gedachten te brengen.