De blokhut is gelegen in anderhalve hectare speelbos. Dat zijn ongeveer drie voetbalvelden. Dit bos is ons eigendom en staat dus volledig ter beschikking van de groep (of de huurders). Het bos is omheind, dus de kinderen kunnen gerust op eigen houtje het bos in. Het bos leent zich uitermate voor bosspelen als boompje verwisselen of verstoppertje, maar heeft voldoende open ruimte voor veldspelen. Op een aantal plekken in het bos mag gekampeerd worden. Dat doen onze verkenners dan ook regelmatig.

Het bos is merendeels een eikenbos. Die eikebomen zijn ooit aangeplant voor de houtkap, maar voordat de bomen gekapt konden worden was het bos in gebruik genomen als Scoutingbos. De laatste jaren zijn er inheemse struiken aangeplant, zoals de meidoorn en de kardinaalsmuts. Niet alleen voor een grotere soortenrijkdom, maar ook om wat begroeiïng dichter bij de grond te krijgen. Op die manier hopen we weer wat meer kruip-door-sluip-doorplekjes te creeëren.

Het bos ligt hemelsbreed op een paar honderd meter van het duingebied Nationaal Park Zuid-Kennemerland. Het kan dus voorkomen dat je in het bos dieren uit het duingebied tegenkomt, zoals reeën vossen of konijnen. Zeker als het gesneeuwd heeft is het de moeite waard eens naar de sporen te komen kijken.

Maar ook in andere jaargetijden is het bos zeker de moeite waard. In de herfst zijn er volop eikels te rapen en voor wie goed zoekt zelfs een paar kastanjes en beukenootjes. En er staan dan volop paddestoelen. Dat onze speltakken ook in het voorjaar en de zomer volop van het bos gebruik maken, mag voor zich spreken.

Aan de noordkant van het bos ligt de kampvuurcirkel. Hierin mag gestookt worden, maar de brandweer moet daarvan wel even op de hoogte gebracht worden. Om vuur te stoken mag er hout uit het bos gesprokkeld worden. Wij zijn zuinig op de natuur en helemaal op ons bos, dus er mogen geen (takken van) levende bomen gekapt worden.