De blokhut wordt niet meer verhuurd.

Als je van de parkeerplaats ons terrein op loopt, zie je al heel snel ons Scoutinggebouw, de blokhut, staan. Een gebouw dat aan alle kanten Scouting ademt. Gelegen in anderhalve hectare speelbos nodigt onze Blokhut je gewoon uit om avonturen te beleven, gave spellen te spelen en grote verhalen te vertellen bij een houtvuurtje.

In  de loop van vele jaren hebben vele handen van vele vrijwilligers  belangeloos bijgedragen aan de realisatie en onderhoud van onze Blokhut.

Jarenlang  werd er gedraaid in verbouwde fietsenstallingen en zolders, maar in  1963 kon begonnen worden met de bouw van onze blokhut. Pastoor Goossens  had toch al een stuk bos gekocht en daar mocht de blokhut worden  neergezet. Bij geschiedenis op deze site vind je een aantal krantenartikelen over de bouw en ingebruikname van de blokhut. In de hal van onze blokhut kun je de naam van pastoor Goossens nog vinden op de grote zwarte steen in de muur.

Nadat de blokhut in 1964 'af' was, is er toch nog veel aan gebeurd.  In 1968 is er door de rowans naast de blokhut een rowanbasis gebouwd. En in 1995 is het gedeelte met het platte dak eraan gebouwd. Dat was om  ruimte te maken voor het beverlokaal, voldoende sanitair en een nieuwe  keuken.

Voor een Scoutinggebouw is onze blokhut best chique, maar het gebouw  heeft nog wel die typische scoutingsfeer met veel hout en een openhaard.

De blokhut heeft drie spellokalen waarvan de vloeren grotendeels vrij  te maken zijn, zodat er lekker veel ruimte is voor een scala aan  activiteiten. Verder kun je binnen een staflokaal met keuken vinden, 5  toiletten (waarvan 1 invalidentoilet), drie douches en wifi. Daarnaast zijn er  nog kleinere (niet verhuurbare) ruimtes voor de Rowans en de Sherpa's  en een materialenhok.

Voor diegenen die eens binnen willen kijken, maar niet in de  gelegenheid zijn om naar de blokhut toe te komen, hebben wij een een  speciale fotopagina.

Achter de Blokhut is voor allerlei doeleinden een groot terras aangelegd en in  het omliggende bos kan worden gespeeld. Op 4 à 5 plekken kan worden  gekampeerd. Daarnaast is er een grote open plek in het bos voor allerlei  spelen. Een grote kampvuurcirkel biedt voldoende ruimte om voor de hele  groep een kampvuur te maken.

Als groep zijn we trots op onze blokhut. In de loop van vele jaren  hebben vele handen van vele vrijwilligers belangeloos bijgedragen aan de  realisatie en onderhoud van onze Blokhut. Wij verwachten van iedereen  die onze blokhut bezoekt dan ook een zorgvuldige omgang met het gebouw,  het bos en onze eigendommen. De Blokhut is gelegen in de bebouwde kom;  onze buren mogen geen onnodige overlast ondervinden.

Locatie / adres
De Blokhut
Middenduinerweg 74
2082 LD Santpoort-Zuid