Er hangt een foto van vader- en zoonweekend van onze welpen in het Rijksmuseum. Tot 19 januari kun je hem bezichtigen op de tentoonstelling Document Nederland: Martijn van de Griendt ON/OFF in de Philipsvleugel van het Rijksmuseum.

Fotograaf Martijn van de Griendt reed langs het Broekbergenplein toen daar een spel van het vader- en zoonweekend van de welpen bezig was. Hij had op dat moment zijn camera niet bij zich en vroeg of het spel een uur later nog bezig zou zijn. Dat was niet het geval, maar er werd hem wel de weg naar de blokhut uitgelegd. Daar is een uurtje later de foto genomen die nu in het Rijksmuseum hangt. Om je uit te leggen waar de fotoserie over gaat hebben we onderstaande alinea maar even van de site van het Rijksmuseum "geleend".

Lukt het ons nog om OFF te staan, of staan we voortdurend ON? Martijn van de Griendt fotografeerde in opdracht van het Rijksmuseum onze huidige consumptiemaatschappij waarin we altijd-maar-aan-staan. Voor de jaarlijks terugkerende tentoonstelling Document Nederland brengt hij genadeloos in beeld hoe de mobiele telefoon ons vrijwel allemaal in zijn greep heeft. Mensen zijn voortdurend actief, mooi, bereikbaar en alert, zich bewust van de camera, hun uiterlijk en hun zelfbeeld. Anderen gaan juist op zoek naar plekken waar ze even uit staan.

Aangezien er geen opkomsten zijn i n het laatste weekend van de herfstvakantie, leek het de welpenstaf een goed moment om de foto te bewonderen.