25-3-2020

Opkomsten
Volgens de nieuwe regels zijn alle samenkomsten tot 1 juni 2020 ten strengste verboden. Dit houdt in dat er in ieder geval tot 1 juni 2020 geen opkomsten zullen zijn. Dit geldt voor alle speltakken.
Ons reguliere seizoen zou dit jaar tot en met 13 juni doorlopen. In het gunstigste geval zijn er helaas nog maar 2 opkomsten mogelijk. Daarna zal de leiding zich helemaal storten op het zomerkamp.
Wij begrijpen uiteraard dat dit voor de kinderen (net als voor alle leiding overigens) erg teleurstellend is. Wij moeten de richtlijnen van het RIVM, de regelgeving van het Kabinet volgen. Daarnaast krijgen wij in deze situatie ook advies van Scouting Nederland. Dit kunt u terugvinden op https://www.scouting.nl/nieuws/1856-vragen-en-antwoorden-over-scouting-en-het-coronavirus-covid-19.
Het bestuur is op dit moment aan het uitzoeken wat de mogelijkheden zijn om alternatieve programma’s aan te bieden. Dit zal indien het mogelijk is, in samenspraak gaan met de leiding. Bijkomend probleem hierin is dat vergaderen ook op afstand moet, aangezien dit ook onder ‘bijeenkomsten’ valt.

Zomerkamp
Natuurlijk staat het zomerkamp ook dit jaar weer op het programma. Extra bijzonder, omdat het in 75 jaar tijd, pas voor de derde keer om een kamp gaat waarin alle speltakken met het zelfde kampthema aan de gang gaan.
De voorbereidingen hiervoor zijn al rond mei 2019 begonnen. Van iedere speltak zit er 1 persoon van de leiding in een speciale commissie voor dit kamp. Zij vergaderen naast de reguliere vergaderingen met grote regelmaat om er een kloppend thema van te maken wat leuk is voor de jongste Bevertjes, maar ook voor de oudste Verkenners en Gidsen.
De voorbereidingen voor kamp gaan ondanks de huidige situatie vooralsnog onverminderd door. Wij gaan er namelijk op dit moment nog even van uit dat het kamp door mag gaan.
Helemaal zeker zijn wij er echter niet van dat het zomerkamp door kan gaan. Daarom zullen de brieven voor de betaling van het kampgeld nog even niet aan u verstuurd
worden. Wij hopen eind mei meer duidelijkheid te hebben of het zomerkamp door mag gaan. De kampgeldbrieven kunt u dan ook eind mei verwachten.
De brieven voor het aanmelden voor kamp kunt u wel in de komende weken verwachten. Voor de voorbereiding is het immers wel noodzakelijk om te weten hoeveel kinderen er mee zullen gaan.

Financiën

Net als veel bedrijven heeft deze crisis ook financiële gevolgen voor de Radboud. Zoals u weet wordt onze blokhut regelmatig verhuurd aan andere groepen, scholen en families. Met de huuropbrengsten kunnen wij de blokhut voor een groot deel onderhouden, waardoor het overgrote deel van de contributie naar de speltakken kunnen.
Sinds de aanvang van de maatregelen hebben wij te maken met veel annuleringen. Dit met als gevolg wij een groot deel van de huuropbrengsten mis lopen. Gelukkig hebben wij wel een redelijk buffer in de vorm van reserveringen. Om de te korten aan te vullen, zullen wij dus een beroep op deze reserveringen moeten maken.
Op deze manier denken wij de financieel gezonde vereniging te kunnen blijven, die wij op dit moment zijn.
Wij hopen met deze brief u op dit moment voldoende geïnformeerd te hebben. Mocht u alsnog vragen hebben, dan kunt u uiteraard contact opnemen met het bestuur via het emailadres Bestuur@scouting-radboud.nl
Voor nu kunnen wij alleen maar hopen dat het iedereen gezond blijft en geen nare gevolgen zal ervaren van het corona-virus. Wij wensen dan ook iedereen heel veel sterkte de komende tijd en hopen de leden (en u ook natuurlijk) juni weer gezond op de blokhut te mogen verwelkomen.

Met vriendelijke groet,
Het bestuur van scoutinggroep St. Radboud