Op 4 november binden veel Scoutinggroepen uit de Scoutingregio Haarlem weer de strijd met elkaar aan in het Boerhaavebad in Haarlem. Ook de Radboud is er weer bij. Ben je nieuw bij onze vereniging, of vroeg je af wat dat allemaal inhoudt? Hieronder proberen we een een ander uit te leggen.

De bevers hebben nog geen zwemwedstrijden. Voor hen is er wel het beverspetterfestijn. Het recreatiebad is 's morgens voor de bevers gereserveerd en daar worden in een jaarlijks wisselend, meestal water-gerelateerd, thema allerlei waterspelletjes gedaan. Op het moment van schrijven is het nog niet duidelijk of onze bevers hier aanwezig zijn.

De oudere kinderen zwemmen wedstrijden in groepjes van zes. Per team wordt er twee keer 10 minuten gezwommen in estafettevorm. Dat begint voor de jongste welpen en kabouters op zaterdagmorgen. Dat zijn dus afwijkende tijden van de normale opkomsten. Het kan dus best zo zijn dat twee kinderen uit hetzelfde gezin op verschillende tijden zwemmen, omdat ze net in andere leeftijdsgroepen zitten. Naarmate de dag vordert zijn de oudere kinderen aan de beurt en uiteindelijk de leiding.

Tijdschema Het tijdschema zal er ongeveer zo uit komen te zien:
7 t/m 9 jaar 10:00 uur
9 t/m 11 jaar 12:00 uur
11 t/m 13 jaar 14:15 uur
13 t/m 15 jaar 16:15 uur
15 t/m 17 jaar 18:30 uur
17+ leiding 20:15 uur

Ouders en andere belangstellenden kunnen de zwemwedstrijden volgen vanaf het balkon. Kleed je in dat geval niet te warm aan, of  zorg dat je een laagje uit kunt trekken, want het is er meestal bloedheet.