Een keer in het jaar hebben we Radbouddag. Dit jaar is dat op 29 juni. Een soort superopkomst met alle speltakken tegelijk. Supergezellig natuurlijk, want dan leer je ook eens die stoere verkenner of juist die gave bever kennen. 

De naam van de Radboudgroep is, net als bijvoorbeeld de Radbouduniversiteit, afkomstig van Sint Radboud. Toen de Radboudgroep werd opgericht was het gebruikelijk de naamdagen van belangrijke heiligen te vieren. Maar alleen als de desbetreffende heilige bijzonder voor je was (bijvoorbeeld omdat je favoriete scoutinggroep naar hem genoemd was), want anders was je het hele jaar feest aan het vieren. Bij de Radboudgroep werd dus, op de zondag die het dichtst bij 29 november lag, Radbouddag gevierd.

De eerste Radbouddag werd op 25 november 1945 gevierd en zag er wel even anders uit dan nu. De dag begon met een ochtendmis om 7 uur 's morgens. Gevolgd door ochtendgymnastiek op het schoolplein, vlaghijsen en  installatie van de verkenners en welpen. De groep was een paar maanden daarvoor opgericht, dus iedereen moest nog geïnstalleerd worden. Na het ontbijt werd er een groot spel gedaan in het Terrasbos, waar Kenter jeugdhulpverlening nu is. De dag werd afgesloten met een kampvuur.

Radbouddag 2009

In de loop van de jaren werd het kerkelijke aspect van deze naamdag steeds meer losgelaten en werd Radbouddag een dag waarop we met de hele groep een gaaf spel deden. Rond de eeuwwisseling is ook de connectie met de naamdag van Sint Radboud losgelaten. Dat had als bijkomend voordeel dat we ook eens Radbouddag met warm weer konden hebben.