Het laatste weekend van november is het leidingweekend. De leiding blijft dan een nachtje slapen. Maar niet alleen dat. Ze krijgen ook allerlei leuke en interessante workshops over leiding zijn. 

Hoe moet ik een spel uitleggen? Hoe zorg ik dat de kinderen ook luisteren? Hoe hou ik het interessant voor mijn leeftijdsgroep? Hoe kom ik aan leuker idee├źn? Wat is dat kastje boven het raam van de keuken van de blokhut? Hoe hou ik het veilig? Wat moet ik allemaal zeggen op een ouderavond? Moet een Scoutingactiviteit ook leerzaam zijn?

Dat kunnen zomaar vragen zijn waar je als leider of leidster tegenaan loopt. En dit soort vragen proberen we ook te beantwoorden op leidingweekend. En omdat je al die leuke nieuwe programmaideee├źn natuurlijk ook zelf uit moet proberen, is een leidingweekend ook supervet.

Wat betekent het voor jullie? De opkomsten gaan gewoon door. Maar omdat alle speltakleiding weleens moet oefenen, kan het zomaar gebeuren dat een leider/ster van een andere speltak (leeftijdsgroep) een gaaf spel komt uitleggen. Maak je dat ook eens mee en je eigen leiding is er gewoon bij hoor! Dus eigenlijk is het ook voor jullie dubbel zo leuk en je helpt ook nog mee om jullie superleiding, superdepuperleiding te laten worden.