Ook dit jaar is de Radboudgroep weer actief op Koningsdag in Santpoort. De verkenners zijn weer verantwoordelijk voor de vlaggenmast en de voetbalgoal, de gidsen kun je bij de snoepkraam en de schmink vinden en de sherpa's beheren de toiletten.

Al jaren, maar al zeker vanaf 1965, is de Radboudgroep actief op Koningsdag. De OVSN (Oranjevereniging Santpoort-Noord) en de Radboud hebben dan ook een nauwe band. De teamleidster van de kabouters zit zelfs in het bestuur van de Oranjevereniging. Hieronder een foto van Koninginnedag 1965. Wie de verkenners op de foto zijnn weten we helaas niet.

Omdat Koningsdag in Santpoort elk jaar rond een ander thema draait, proberen de verkenners hun vlaggenmast daarop aan te passen. Zo hebben we de afgelopen jaren een vlaggenmast in de vorm van een sprookjeskasteel, het Olympisch vuur en een heksenketel gezien. Natuurlijk moet het thema zich er wel voor lenen, anders wordt er iets anders creatiefs bedacht. Ook zijn de verkenners 's morgens present bij het hijsen van de vlag.

De gidsen steken hun handen uit de mouwen in de tent met de schmink en de snoepkraam. Heel wat kinderen hebben hun gezicht al door onze gidsen laten versieren. En ja ... ze doen aan verzoekjes.

De sherpa's proberen ondertussen een centje bij te verdienen door de toiletten toonbaar te houden. Natuurlijk gaat de opbrengst naar hun expeditie deze zomer.

En dan kun je ook nog de nodigie andere Radboudgezichten tegen komen die zich op individuele basis als vrijwilliger inzetten voor een geslaagde Koningsdag.

Meer over koningsdag kun je vinden op de website van de OVSN.