Natuurlijk hoor je er meteen  bij als je bij een van onze speltakken komt. Maar wij maken daar graag nog een keer een officieel momentje van: de installatie. Dan krijg je officieel alle insignes op je bloes en de das omgehangen. Onze speltakken bepalen zelf wanneer zij installeren, maar in een normaal scoutingseizoen is dat tussen november en januari. Als het kan nodigen we ook alle ouders, broertjes, zusjes, opa's en oma's uit, want het is ook best een feestelijk moment.

Bij je installatie spreek je de belofte uit en je  moet even laten horen dat je de scoutingwet kent. Hoe dat allemaal gebeurt en wat je wel of niet uit je hoofd moet kennen, legt de speltakleiding je  van tevoren nog een keer haarfijn uit. Als nieuwe scout geef je aan de teamleider of teamleidster die de belofte afneemt je linkerhand, terwijl je met je andere hand de groet (saluut) brengt. We verwachten niet dat er in januari al weer handen gegeven kunnen worden, maar daar vinden we wel een oplossing voor.

Installatie verkenners Scouting Radboud Santpoort

De installatie is best een officieel, plechtig moment waarbij je aan de anderen laat zien dat je er echt bij wilt horen. En dat maakt het ook een feestelijke gebeurtenis. Natuurlijk zijn alle vaders, moeders, broers, zussen, opa's, oma's en iedereen die je verder belangrijk vindt, bij de installatie welkom. En vergeet vooral de fotocamera niet.