bevers scouting radboudgroepBevers zijn tussen de vijf en zeven jaar oud. Iedere zaterdagmiddag doen zij leuke, actieve dingen. Vaak lekker buiten.

Het programma van de bevers zit stampensvol met een beetje van vanalles: buitenactiviteiten, spellen, muziek, sport enzovoort. Zo leer je de wereld om je heen het beste kennen. Gaandeweg maken de bevers nieuwe vrienden, leren ze samen te werken en nog een heleboel andere vaardigheden. Dat doet wonderen voor je zelfvertrouwen. Elke zaterdagmiddag geeft een staf van enthousiaste jonge mensen leiding aan deze kinderen. Zij verzinnen elke week een leuk, nieuw programma.

Opkomst

Op zaterdagmiddag van 14:00 tot 16:00 komen we bij elkaar. De jaarplanning kunt je in onze agenda bekijken.

Omdat we altijd leuke, spontane activiteiten willen blijven aanbieden, kunnen er in de loop van het seizoen wijzigingen plaats vinden. Houd hiervoor de e-mails van de beverleiding in de gaten.

Beverweekend en zomerkamp

De bevers blijven tijdens het scoutingseizoen twee keer een nachtje slapen. Dat noemen we een beverweekend. Deze weekenden worden in onze Blokhut (clubhuis) gehouden. Als afsluiting van het seizoen gaan de bevers vier dagen op kamp. Het kamp begint altijd op de eerste zaterdag van de schoolvakantie (regio Noord) en dinsdagmiddag zijn de Bevers weer thuis. Alle andere speltakken (leeftijdgroepen) gaan ook in deze week op kamp. Alleen voor de bevers is het iets korter. Op het kamp, maar ook op een beverweekend, beleven de kinderen een avontuur in een thema dat aansluit op hun belevingswereld. Zo heeft Hussel de Heks het sprookjesboek een keer door de war gemaakt en zijn de bevers met een avonturier op pad geweest.

Uniform

De Bevers dragen bij de opkomst een uniform. Het uniform bestaat uit een scoutfit (rode bloes), de Radbouddas en een dasring. De scoutfit is aan te schaffen bij de Scoutshop, maar het loont ook de moeite eens te informeren bij de bevers die net naar de volgende speltak (leeftijdsgroep) gegaan zijn. De leiding kan je vast vertellen wie dat zijn. De Radbouddas en insignes krijg je bij de installatie.

Wachtlijst

De Radboudgroep hanteert voor veel speltakken en wachtlijst. Natuurlijk proberen we voor zoveel mogelijk kinderen een plekje te vinden, maar er zitten vanwege praktische redenen (denk bijvoorbeeld aan veiligheid) nu eenmaal grenzen aan de grootte van een groep. Er zijn ongeveer 20 bevers en elk seizoen is er ruimte voor plusminus 10 nieuwe kinderen. Daarbij proberen we zoveel mogelijk het evenwicht tussen jongens en meisjes te bewaren. Tip: geef je kind op tijd op voor de wachtlijst, anders heb je de kans dat we hem of haar niet kunnen plaatsen. Je kunt je hier op de website inschrijven.

Contributie

De contributie voor de bevers voor seizoen 2024 / 2025 bedraagt € 150,00. Het kampgeld voor de bevers voor zomerkamp 2025 is nog niet vastgesteld.